Gambar "FACEBOOK" Jadi Barang Sihir

 cerite nie chua dapat dari kawan chua...semoga mujahid n muslimah kat luar sane hati2..sekarang semua benda boleh jadi kalau orang da ada hasad dengki dalam hati..n terime kasih tuk kawan chua yang berkongsi cerite nie..mungkin u'll penah dengar or baca kat laman facebook..chua sekadar mengigatkan..tak salah nak letak gambar..tapi cube tok jage setiap perhubungan supaya tidak menimbulkan hasad dengki di hati sedare kite yang lain..
Kisah dari teman.. (Sebuah Pengakuan Berani Ketua JIN) Bukan bahan lawak wooo....

Kawan/sahabat saya merupakan ahli perubatan Islam, rakan seguru saya yang sedang belajar di UPSI ( Universiti Penguruan Sultan Idris). Beliau telah terpanggil untuk merawat seorang muslimah yang kerasukan di kolej kediaman. Selepas rukyah dan dibakar JIN yang menganggunya akhirnya ketua JIN muncul.

Maka sesi soal jawab pun bermula dan JIN tersebut akhirnya mengaku kalah.

Apabila diarahkan mengambil barang sihir, ianya amat memeranjatkan semua yang hadir semasa melihat rawatan itu, ketua JIN mengaku barang sihir tersebut adalah gambar yang diambil di dalam laman "FACEBOOK".

Sahabat saya menyuruh JIN meninggalkan badan muslimah itu. Kemudian ibu bapa pelajar itu datang untuk bawa berubat di kampung halamannya. Mudahan pelajar itu cepat sembuh. Semoga pembaca budiman dapat ambil pengajaran daripada pengalaman perubatan Islam ini. Berhati-hati memuat naik (upload) gambar di laman web sama ada FB, MS, Twitter dan seibu bapanya. Semoga Allah lindungi kita dari syiatan yang dilaknat dan kita janganlah mencari penyakit..

Nabi Muhammad s.a.w. bersabda :

"Janganlah kamu mencampakkan dirimu ke lembah kebinasaaan"

Wa'Allahu'alam..

No comments:

Post a Comment